Великобритания ще блокира сделката за придобиването на производителя на култовата

...
Великобритания ще блокира сделката за придобиването на производителя на култовата
Коментари Харесай

Лондон блокира най-голямото придобиване в историята на гейминг индустрията

Англия ще блокира договорката за придобиването на производителя на паметната видеигра Call of Duty - Activision Blizzard, от страна на Microsoft.

Предложението на софтуерният колос, напомня Reuters, е на стойност 69 милиарда $, а повода за отхвърли на английските управляващи е обвързвана с опасения, че това ще попречи на конкуренцията на пазара на облачни игри. По този метод Лондон поставя кол в колелата на най-голямата договорка в историята на гейминг промишлеността.

В сряда от антитръстовия регулатор излязоха с позиция, че задължението на Microsoft да предложи достъп до многомилиардния франчайз Call of Duty на Activision и на други водещи платформи за облачни игри не е задоволителна гаранция, която да отговори на опасенията му.

В коментар на решението от Microsoft декларират, че остават изцяло ангажирани с придобиването и ще апелират решението, до момента в който Activision прибавят, че ще " работят нападателно " с Microsoft, с цел да трансформират позицията на регулатора.

" Ще преразгледаме проектите си за напредък за Обединеното кралство ", разясняват от Activision. " Големите и дребните международни иноватори ще извърнат внимание, че макар цялата си изразителност Обединеното кралство очевидно е затворено за бизнеса. "

Акциите на Activision се намалиха с повече от 10% в предварителната търговия в Съединени американски щати.

Изненадващо решение

Изненадващото решение идва, откакто предишния месец Органът за защита на конкуренцията и пазарите на Англия (CMA) се отхвърли от опасенията си по отношение на въздействието на договорката върху пазара на конзоли, водач на който е PlayStation на Sony.

Това трансформира облачните стрийминг услуги в последна спънка пред договорката на Острова. Нея Microsoft се опита да преодолее посредством сключване на лицензионни съглашения със притежателите на разнообразни стрийминг платформи, в това число Valve Corp, Nvidiа и Boosteroid. Едновременно с това софтуерният колос предложи на Sony, един от най-гласовитите съперници на договорката, 10-годишен лиценз за Call of Duty в сходство със съглашението за въвеждане на мултимилиардния франчайз в Switch на Nintendo.

Очаква се Европа да вземе решение за договорката до 22 май. Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати също се пробва да блокира придобиването, само че още не е ясно по кое време ще излезе с дефинитивно решение.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР