Великобритания се присъедини към Франция, обещавайки да забрани продажбите на

...
Великобритания се присъедини към Франция, обещавайки да забрани продажбите на
Коментари Харесай

Как ще оцелеят производителите на коли при смъртта на двигателя с вътрешно горене?

Великобритания се причисли към Франция, обещавайки да забрани продажбите на бензинови и дизелови коли от 2040 година насетне, с цел да усъвършенства качеството на въздуха и да понижи парниковите излъчвания за стопляне на планетата. Когато две от най-големите стопански системи в Европа дадоха обещание да отстранен технологията, която е поддържала автомобилната промишленост повече от век, естествено е, че вложителите може да се притесняват, че това основава екзистенциални провокации за промишлеността.
Но до момента в който прекосяването от мотори с вътрешно горене към електрически мотори ще докара до краткосрочна финансова крачка за производителите на коли (и някои от техните доставчици), в дълготраен проект това в действителност може да е от изгода за облагите. И европейските производители са по-устойчиви, в сравнение с си мислите.
Днес изцяло електрическите транспортни средства съставляват по-малко от един % от продажбите на нови коли в Европейския съюз. Довеждането на това число до близо 100% в границите на две десетилетия ще изисква, несъмнено, милиарди евро вложения (особено в инфраструктурата за зареждане). Вече се завъртяха крановете за електрическото гориво: числата, оповестени в сряда, демонстрират, че разноските на Daimler AG за научноизследователска и развойна активност са скочили с 19% през първата половина на 2017 година в съпоставяне със същия интервал на предходната година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР