Великобритания се готви за първото в историята орбитално изстрелване от

...
Великобритания се готви за първото в историята орбитално изстрелване от
Коментари Харесай

Британците се канят да се отправят в околоземна орбита

Великобритания се готви за първото в историята орбитално изстрелване от своя територия, заяви Еuronews. Космодрумът-летище е ситуиран в Уелс.

Ракетата е прикрепена към самолета-носител- " Боинг-747 ", който ще я изстреля на височина 15 км. Този способ постанова съществени ограничавания върху масата на потребния товар; само че по тази причина пък няма потребност да се построяват обемни пускови площадки и съответстваща инфраструктура и може да се избира, в избрани граници, ширината на изстрелването.

Компанията Virgin Orbit към този момент е тествала този способ на галактически изстрелвания в Съединени американски щати. Засега ракетите се вършат само в Калифорния, само че след това се възнамерява те да бъдат сглобявани на място във Англия.

Полезният товар е 9 микросателита. Клиентите са няколко частни компании, както и английските военни, и разузнаването. Така че, при положение на триумф, това ще бъде и първото комерсиално изстрелване от територията на Западна Европа.

Засега стартът е плануван за късно тази вечер; а в случай че времето е неприятно, той може да бъде отсрочен. В компанията обявиха,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР