Великобритания се е съгласила да разположи допълнителни специални части в

...
Великобритания се е съгласила да разположи допълнителни специални части в
Коментари Харесай

Великобритания и Франция изпращат още войници в Сирия по молба на САЩ

Великобритания се е съгласила да разположи спомагателни специфични елементи в Сирия с Франция, с цел да разреши на Съединени американски щати да изтеглят въоръжените си сили от арабската страна, където продължава битката против остатъците от ДАЕШ ( " Ислямска страна " ), написа " Гардиън ".

Американците са известени, че Англия и Франция ще изпратят спомагателни 10% до 15% елитни елементи, макар че точният им брой остава в загадка.

Първи за решението заяви списание Foreign Policy, което разказа развиването като " огромна победа за екипа по национална сигурност на Доналд Тръмп ", защото малко страни са склонни да удовлетворят настояването на американците.

По-рано тази седмица стана ясно, че Германия е отхвърлила молба на Съединени американски щати за разполагане на сухопътни елементи в Сирия. Италия обмисля дали да се причисли към Англия и Франция.

Лондон поддържа Съединени американски щати на фона на дипломатическия скандал сред двете страни.

Тръмп упорства за евакуиране на американските елементи от Сирия. Това решение докара до оставката на военния министър на Съединени американски щати Джеймс Матис през декември 2018 година В момента Съединени американски щати имат в Сирия сред 2000 и 2500 бойци. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР