Великобритания предупреди гражданите си, които пътуват до Швеция, за възможни

...
Великобритания предупреди гражданите си, които пътуват до Швеция, за възможни
Коментари Харесай

Великобритания предупреди за опасност от терористични атаки в Швеция

Великобритания предизвести жителите си, които пътуват до Швеция, за вероятни терористични офанзиви след изгарянето на Корана от антиислямски деятели , което възмути мюсюлманите, предава Ройтерс.

В обновени препоръки за пътешестване английското външно министерство съобщи, че шведските управляващи сполучливо са попречили на някои планувани офанзиви и са направили арести .

" Трябва да бъдете бдителни в този миг ", се споделя в известието и се прибавя, че " терористите е доста евентуално да се опитат да извършат офанзиви в Швеция ", като местата, посещавани от чужденци, са евентуални цели.

В изказване, в което признава променените препоръки на Англия по отношение на пътуването, съветникът по националната сигурност на Швеция Хенрик Ландерхолм повтори повишените закани за Швеция след горенето на Корана.

Ландерхолм сподели, че на 19 юли, опитът за нахлуване против посолството на Швеция в Ливан на 9 август, както и стрелбата на 1 август по чиновник в шведско консулство в Турция са съдействали за оценката на риска.

Изгарянето на Корана е позволено в Швеция съгласно разпоредбите за независимост на словото, само че мюсюлманите считат изгарянето на тяхната свещена книга за осквернение.

Правителството на Съединени американски щати също предизвести за вероятни терористични офанзиви в Швеция в своите препоръки за пътешестване.
 Швеция и Дания обмислят забрани за изгарянето на Корана Обновена
Швеция и Дания обмислят забрани за изгарянето на Корана

Само в неделя е имало пет изгаряния на Корана
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР