Великобритания предупреди Брюксел, че хиляди европейски инвестиционни фондове ще бъдат

...
Великобритания предупреди Брюксел, че хиляди европейски инвестиционни фондове ще бъдат
Коментари Харесай

Великобритания заплаши ЕС за ответни мерки във връзка с финансовите услуги

Великобритания предизвести Брюксел, че хиляди европейски капиталови фондове ще бъдат застрашени, в случай че той откаже да одобри настояванията за всеобхватна комерсиална договорка с лондонското Сити след Брекзит, написа в. " Таймс ".

Служители започнаха да показват рисковете за Европейския съюз, в случай че следва твърдолинейния метод към Ситито, насърчаван от французите.

Британската тактика има за цел да изтъкне каква щета може да бъде породена, в случай че Англия не реализира особено съглашение за Ситито. Главният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние твърдо се противопоставяше на сходна договорка, само че предходната седмица методът му наподобява се смекчи, отбелязва изданието.

Това е следващото от голям брой предизвестия за въздействието на " твърдия " Брекзит. Британският министър на интернационалната търговия Лиъм Фокс загатна, че европейските водачи може да понесат удар от гласоподавателите, в случай че Англия напусне Европейски Съюз без договорка, което би предизвикало огромни неприятности на страни, измежду които Холандия, Ирландия и Белгия, акцентира " Таймс ".

Британските договарящи са споделили на своите сътрудници в Брюксел, че към 7000 европейски капиталови фонда, които разчитат на английски клиенти за своите пари и облаги, ще бъдат наранени от регулации, в случай че Европейски Съюз не промени позицията си за Ситито след Брекзит, показва в. " Гардиън ".

Англия е направила предходната седмица презентация пред договарящите от Европейската комисия, в която е декларирала, че в случай че Брюксел не разреши на всички английски браншове на Ситито да продължат да работят след Брекзит по метода, по който работят в този момент, най-малко в началото, може да бъдат въведени спънки за европейските финансови ползи в Обединеното кралство.

Барние смекчи съпротивата си против проекта на английската министър-председателка Тереза Мей за Брекзит във връзка с Ситито, откакто английските договарящи признаха, че Брюксел би имал висш надзор над достъпа на финансовите услуги на Лондон до европейските пазари, написа в. " Файненшъл таймс ".

Бъдещето на Лондон като международен финансов център е обвързвано със способността му да служи като вход за интернационалните банки към Европа. Британските договарящи в началото се надяваха, че ще могат да обезпечат особено съглашение с Брюксел за опазване на достъпа, макар че Англия стартира да основава собствен регулаторен режим.

Барние отхвърли новите оферти на Мей, по които беше реализирано единодушие в нейното държавно управление този месец, тъй като смяташе, че тя предлага самостоятелен съдия да взема решение дали английските регулации са задоволително близки до тези на Европейски Съюз, с цел да се резервира пазарният достъп, отнемайки на Европейски Съюз неговата " автономия за взимане на решения ". Но предходната седмица английските договарящи са споделили на неговия екип, че препоръчаната от министър-председателката арбитражна система няма да важи за финансовите услуги, отбелязва изданието.

Британски чиновници упорстват, че новите пояснения, дадени на Барние не са смяна на първичния проект, утвърден от държавното управление на Мей при започване на юли, и споделят, че Брюксел неправилно е изтълкувал две разнообразни елементи от проекта на министър-председателката.

Но признанието също по този начин акцентира, че Англия се стреми към " по-ортодоксални " връзки с Европейски Съюз, в сравнение с някои в Ситито и " Банк ъв Ингланд " подкрепяха. Моделът на Мей планува Лондон да бъде третиран от Брюксел като Ню Йорк, Сингапур и други финансови центрове на " трета страна ", което би трябвало да удостовери, че конкурентните регулаторни системи са " равностойни " на разпоредбите на Европейски Съюз, разяснява " Файненшъл таймс ".

По материали на БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР