Великобритания предупреди Брюксел, че хиляди европейски инвестиционни фондове ще бъдат

...
Великобритания предупреди Брюксел, че хиляди европейски инвестиционни фондове ще бъдат
Коментари Харесай

Великобритания отправи предупреждение към Брюксел за последствията от Брекзит

Великобритания предизвести Брюксел, че хиляди европейски капиталови фондове ще бъдат застрашени, в случай че той откаже да се съгласи на настояванията за обстойно комерсиално съглашение с град Лондон след Брекзит, написа английският вестник The Times, представен от " Фокус "

Представители на английското държавно управление са почнали да излагат рисковете пред Европейския съюз от следването на твърдия метод към столицата, който е обнадежден от французите.

Британската предупредителна тактика „ око за око, зъб за зъб “ е проектирана да акцентира вредите, които могат да бъдат породени, в случай че Англия не успее да подписа особено съглашение за Лондон. На сходно съглашение се съпротивляваше Мишел Барние, основният договарящ за Брекзит на Европейски Съюз, до момента в който методът му наподобява като че ли омекна през миналата седмица.

По време на среща в Брюксел, английските договарящи обявиха пред европейските си сътрудници, че в случай че не се очертаят правила, които да разрешат на английските застрахователи и други английски компании за финансови услуги да продават на европейски клиенти, компаниите от Европейски Съюз също ще изгубят доста.

Един по-гласовит последовател на Брекзит от Консервативната партия съобщи, че английският лъв е почнал най-сетне да реве. Но държавен източник побърза да охлади пристрастеностите: „ Това не беше предопределено като опасност. По-скоро искахме да изясним какво могат да изгубят и двете страни, в случай че не сключим положително съглашение и това беше разбрано в този дух “.

Тактиката стартира да резонира из цяла Европа, до момента в който се появяват признаци от страни-членки, в това число Германия и Холандия, че желаят да омекотят позицията на Европейската комисия даже повече. Ходът идва седмици, откакто Англия изостави опитите си да задържи Лондон близко обвързван с финансите в Европейски Съюз, със скица на „ взаимно признание “, желана от множеството финансови компании. Европейските компании се готвят за най-лошото.

Николас Макел, изпълнителен шеф на Люксембург за финансите съобщи, че капиталовите мениджъри в Европейски Съюз са очаквали да изгубят достъп до английския пазар, в случай че Брюксел не покаже някаква еластичност с Лондон. „ Ако Европейски Съюз не разреши на английските фондове да бъдат продавани в Европа, Англия изцяло резонно има право да не разреши на европейските фондове да бъдат продавани във Англия. Всеки работи върху догатката, че би трябвало да приемеш английските фондове, в случай че искаш да продаваш на самата Англия “, съобщи Макел.

Говорител на финансовото министерство съобщи: „ Миналата седмица организирахме положителни полемики с Европейска комисия по отношение на нашето предложение за прагматична нова спогодба за финансовите услуги, откакто напуснем Европейски Съюз “. Преговарящите са намерили „ обща почва в признаването на европейското и английското предпочитание да имат надзор върху личния си развой на взимане на решения и потребността от двустранен разговор и съдействие, което да отрази надълбоко интегрираната природа на английските и европейски финансови пазари “.

Повече от 7 000 тъй наречените фондове в Европейската икономическа зона имат опция да продават своите артикули на английските търговци на дребно и институционални вложители, само че в случай че реципрочна договорка се окаже невъзможна, те могат да бъдат закрити, настояват публични представители. Предупреждението беше направено от делегация в Брюксел, водена от Катерин Брадик, генералният шеф за финансови услуги в министерството на финансите на Англия. Тя се срещна с публични представители от отдела за финансови услуги на Европейската комисия, прочут като „ Физма “. Това беше първия път, в който членове от двете страни се срещнаха в лице, с цел да стартират полемиките по отношение на бъдещите връзки сред Англия и Европейски Съюз в областта на финансовите услуги. Екипът на Брадик акцентира, че и двете страни могат да изберат погледа върху равностойността, която може да изключи другата страна, само че съгласно източник от държавното управление, като цяло срещата е „ минала добре “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР