Великобритания отчете абсолютен рекорд по брой заразявания за денонощие от

...
Великобритания отчете абсолютен рекорд по брой заразявания за денонощие от
Коментари Харесай

Великобритания регистрира рекорден брой новозаразени от началото на пандемията

Великобритания регистрира безспорен връх по брой заразявания за денонощие от началото на пандемията – 78 610 души. От тях 4671 са с новия вид Омикрон. 165 са новите смъртни случая в Обединеното кралство. Данните са от международния портал worldometers.info

Премиерът Борис Джонсън даде специфичен брифинг.

Предишната най-висока численост бе на 8 януари – 68 053 души. Данните идват в деня, в който влезе в действие „ План Б “ на държавното управление за ограничение на заразяванията с новия вид на Covid-19 Омикрон, съобщи БНР.

Сред новите ограничения са наложително носене на маски съвсем на всички места, имунизационни паспорти за навестяване на огромни събития и нощни клубове и наложително имунизиране на служащите в националното опазване на здравето. С високи темпове напредва и стратегия с бустер имунизациите. Само през днешния ден са сложени близо 657 000 трета доза ваксини.

По-рано ръководителят на Агенцията за здравна сигурност лекар Джени Харис предизвести, че „ разновидността Омикрон евентуално е най-значимата опасност от началото на пандемията “.

На брифинга Борис Джонсън още веднъж акцентира какъв брой е значимо да продължава програмата с бустерната доза ваксина и благодари на всички от националното опазване на здравето, чиито екипи ще работят непрекъснато и по коледните празници.

Благодарност бе изразена също към оказващите помощ военни и към многохилядната войска от доброволци.

Джонсън изнесе данни, че 45% от пълнолетното население към този момент е с трета доза ваксина и 88% от хората над 70 години. Амбицията е всички пълнолетни да бъдат с трета доза до края на декември. Джонсън изрази специфична признателност на Кралските пощи, които удвояват доставките по домовете на PCR проби по домовете, което значи, че от събота приблизително ще бъдат доставяни по 900 000 комплекта.

Поне към този момент не се плануват спомагателни ограничавания.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР