Великобритания официално не е в топ 5 на най-големите икономики

...
Великобритания официално не е в топ 5 на най-големите икономики
Коментари Харесай

Великобритания вече не е в топ 5 на най-големите икономики в света

Великобритания публично не е в топ 5 на най-големите стопански системи в света, оповестява CNN, цитирайки изявление на английския финансов министър Филип Хамънд.
По думите на Хамънд, Обединеното кралство към този момент е на шеста позиция в класацията. Като насочна база се вземат оповестените през октомври стопански прогнози на МВФ. Според тях, Франция изпреварва Англия, като се чака през 2018 година френската стопанска система да продължи да усилва разликата в своя изгода. За пръв път Франция е пред Англия от 2013 година насам, а главната причина за срутва на Обединеното кралство е Brexit.
На първо място е американската стопанска система – 19,4 трилиона $. На второ място е Китай, с размер от 11,9 трилиона $. Япония е трета, с 4,9 трилиона $. Германската стопанска система е четвърта по размер - 3,7 трилиона $, а френската е с 2,575 трилиона $. Англия е шеста, с 2,565 трилиона $ размер.
Вчера, 22 ноември, английските прогнози за растежа на стопанската система на Острова бяха ревизирани публично в посока надолу – 1,5% напредък през тази година, вместо предстоящите досега 2%. За следващата година упованието е за 1,4%, а за 2019 и 2020 година – 1,3%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР