Великобритания обяви планове за нов закон, който да попречи на

...
Великобритания обяви планове за нов закон, който да попречи на
Коментари Харесай

Великобритания обяви план за спиране на мигрантите, пристигащи нелегално с лодки

Великобритания разгласи проекти за нов закон, който да попречи на хората, влизащи в страната по незаконни направления, да изискат леговище, съобщи " Ройтерс ". Агенцията отбелязва, че по този начин Лондон прави опит да спре десетки хиляди мигранти, които идват с дребни лодки.

трансформира това в един от петте си основни целта, откакто броят на мигрантите, достигащи южното крайбрежие на Англия, скочи до над 45 хиляди предходната година, като към 90% аплайваха за леговище. Според новото законодателство всеки, който дойде с дребна лодка, няма да може да търси леговище и ще бъде депортиран в по този начин наречените безвредни трети страни.
" Те няма да спрат да идват тук, до момента в който светът не разбере, че в случай че влезете незаконно във Англия, ще бъдете арестуван и бързо изведен ", сподели вътрешният министър Суела Брейвърман пред Народното събрание.

" Този законопроект дава опция за задържане на нелегално пристигнали без гаранция или правосъден надзор в границите на първите 28 дни от задържането, до момента в който те могат да бъдат отстранени. " Молбите за леговище ще се преглеждат отдалечено след отстраняването им. В момента бежанците постоянно се настаняват в хотели, до момента в който се обработват молбите им.

Изключения ще има за лица под 18 години, такива, които по медицински аргументи не могат да бъдат изпратени или са изложени на действителен риск от съществени и необратими вреди в страната, в която държавното управление би ги пратило.

Брейвърман посочи, че тези, които влизат нелегално в страната, към този момент няма да могат да употребяват законите против робството, с цел да се опитат да блокират преместването си. Благотворителната организация Съвет за бежанците съобщи, че десетки хиляди действителни бежанци, които преди този момент биха получили леговище, ще бъдат " затворени като нарушители " според проектите, което би " разрушило " уговорките на Англия съгласно Конвенцията на Организация на обединените нации за бежанците.
Тя дава опция за заслужено чуване на търсещите леговище, без значение по какъв начин са пристигнали в дадена страна.

Според проектите на държавното управление мигрантите ще бъдат арестувани, до момента в който не бъдат отведени в по този начин наречената безвредна трета страна, което може да докара до задържане на десетки хиляди хора в центрове. Съгласно сегашната система търсещите леговище, които доближават до Англия, постоянно могат да останат в страната, до момента в който се гледа казусът им. Правителствени данни демонстрират, че повече от 160 хиляди души са чакали молбите им за леговище да бъдат прегледани в края на 2022 година
Опозиционните партии и благотворителните организации се съмняват дали най-новите проекти биха били по-ефективни от предходните опити за въздържане, а също така има и големи на практика и правни въпроси, свързани с предложенията, в това число къде могат да бъдат депортирани мигранти, в случай че нямат право да изискат леговище.

Миналата година някогашният министър председател Борис Джонсън контракти договорка за изпращане на десетки хиляди мигранти - доста от които от Афганистан, Сирия или други страни, разкъсвани от спорове -.

Планът беше изправен пред правосъдна борба, откакто първият плануван полет за депортиране беше блокиран от предписание в последния миг на Европейския съд по правата на индивида. То беше оповестено за законно от Върховния съд на Лондон през декември, само че съперниците му се пробват да го апелират.

" Ройтерс " отбелязва, че към 45 хиляди души са прекосили Ламанша предходната година и съвсем 3 хиляди са пристигнали до момента тази година.

Сунак сподели, че новото законодателство значи, че държавното управление ще " върне си контрола над нашите граници един път вечно ".

Правителството съобщи, че възнамерява да настанява хора в изоставени военни бази и ваканционни паркове. Но поражда въпросът дали ръководещите имат потенциала да задържат хората в тези центрове.

Има и логистични въпроси за това по какъв начин Англия ще съумява да извежда десетки хиляди хора от страната всяка година и къде ще отидат.

Законопроектът вкарва годишен таван, избран от законодателите, за броя на бежанците, които Обединеното кралство ще приема по безвредни и законни направления.

На мигрантите, идващи с дребни лодки, ще бъде наложена непрекъсната възбрана за законно наново влизане в Обединеното кралство и непрекъсната възбрана за определяне в страната или обезпечаване на английско поданство, предмет единствено на доста тесни изключения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР