Великобритания обяви нов пакет от санкции срещу Русия заради войната

...
Великобритания обяви нов пакет от санкции срещу Русия заради войната
Коментари Харесай

Лондон обяви забрана за внос на руски диаманти в нов пакет от санкции срещу Москва

Великобритания разгласи нов пакет от наказания против Русия поради войната в Украйна преди формалното разкриване на срещата на върха на Г-7 в Япония, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция, като се позоваха на изказване на английското държавно управление.

Британският министър-председател Риши Сунак разгласи възбрана за вноса на съветски диаманти, промишленост на стойност 4 милиарда $ през 2021 година, както и за вноса на мед, алуминий и никел с съветски генезис, се споделя в изказването.

Правителството на Англия приготвя също и нови самостоятелни наказания, ориентирани към още 86 физически лица и компании, свързани с съветския президент Владимир Путин.

Новите наказания включват лица, които поддържат Кремъл, с цел да " отслабят интензивно въздействието на съществуващите наказания ", се споделя още в изказването.

По-късно през днешния ден Сунак ще посети Мемориалния парк на мира в Хирошима дружно с другите водачи от Г-7 и ще призове интернационалната общественост да резервира курса по отношение на Украйна.

" В името на международния мир и сигурност би трябвало да покажем, че бруталното принуждение и принудата не носят награди ", сподели Сунак.

 Казахстан: по какъв начин се печели от глобите против Русия Казахстан: по какъв начин се печели от глобите против Русия

" Както демонстрират оповестените през днешния ден наказания, Г-7 остава единна пред опасността от Русия и непоколебима в своята поддръжка за Украйна ", добави английският министър-председател. До момента Англия е наложила наказания на повече от 1500 физически и юридически лица, като е замразила активи на стойност над 18 милиарда английски лири (над 22 милиарда долара) в Обединеното кралство. Санкции са наложени и върху стокооборота сред Англия и Русия на стойност над 20 милиарда английски лири (близо 25 милиарда долара).
На срещата на върха на водещите индустриални страни от Г-7 в японския град Хирошима следва да бъде призната и взаимна декларация за диамантите, отбелязва ДПА.

В Г-7 влизат Съединени американски щати, Германия, Франция, Италия, Англия, Канада и Япония, която сега е ротационен ръководител. На срещата ще участват и водачите на Европейския съюз.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР