Великобритания обвини руския президент Владимир Путин в заговор да инсталира

...
Великобритания обвини руския президент Владимир Путин в заговор да инсталира
Коментари Харесай

Лондон обвини Путин в заговор

Великобритания упрекна съветския президент Владимир Путин в скрит план да конфигурира проруски политик отпред на украинското държавно управление, оповестяват английски медии.

Британското министерство на външните работи е подхванало необикновен ход като е показало някогашния украински народен представител Евгений Мураев като евентуален претендент на Кремъл.

Мураев, който е притежател на медия, загуби депутатското си място в украинския парламент, когато партията му не съумя да си обезпечи 5% от гласовете на изборите през 2019 година. Форин офис показва още четирима украински политици, които са по отношение на съветските разследващи служби и работят по проекти за навлизане на Русия в Украйна.

Повечето от тях са били министри по времето на някогашния проруски украински президент Виктор Янукович, свален от власт през 2014 година. Русия е струпала стохилядна войска покрай границата с Украйна, само че отхвърля да възнамерява навлизане.

Британски министри предизвестиха, че съветското държавно управление го чакат съществени последствия, в случай че войските навлязат в Украйна.

В декларация на външния министър Лиз Тръс се споделя: " Публикуваната през днешния ден информация хвърля светлина върху степента на съветската активност за покоряване на Украйна и върху метода на мислене в Кремъл. Русия би трябвало да понижи напрежението, да приключи акциите на настъпателност и дезинформация и да търси дипломатически пътища ".

Споменатият Мураев отхвърли пред " Телеграф” изказванията на Лиз Тръс. Той добави, че Русия има различен претендент за поста, без да загатва името му. Според изданието става дума за депутата от украинския парламент Виктор Медведчук, който е в близки връзки с съветския президент Владимир Путин.

Междувременно съветското министерство на външните работи назова изказванията на Лиз Тръс " дезинформация”.

Руското Министерство на външните работи прикани Англия да приключи провокациите си, да престане да популяризира парадокси и да се концентрира върху проучването на татаро-монголското робство. " Разпространената от министерството на външните работи на Англия информация е още едно доказателство, че точно НАТО отпред с англосаксонците се занимава с ескалация на напрежението към Украйна”. Това написа в обществената мрежа " Телеграм” представителят на съветското дипломатическо ведомство Мария Захарова. Споменаването на татаро-монголското робство е поради друго изявление на Лиз Тръс. В петък тя съобщи в аналитичния център на Института Лоуи в Сидни, че Украйна е горда страна с многовековна история и е претърпяла доста нахлувания - от монголите до татарите.

Коментар пристигна и от Съединени американски щати. Говорителката на американския Съвет за национална сигурност Емили Хорн сподели, че Вашингтон счита изказванията за вероятен съветски скрит план за мощно притеснителни.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР