Великобритания казва, че може да изчисти преструктурираната сделка между Microsoft и Activision

...
Придобиването на Activision Blizzard от Microsoft отваря вратата“ за разрешаване
Коментари Харесай

Придобиването на Activision Blizzard от Microsoft „отваря вратата“ за разрешаване на сделката, каза британският антитръстов регулатор в петък.

Microsoft (MSFT) обяви най-голямата сделка за игри в историята в началото на 2022 г., но придобиването на стойност 69 милиарда долара беше блокирано през април от британския регулатор на конкуренцията, който се опасяваше, че американският технологичен гигант ще получи твърде много контрол върху зараждащия се пазар на облачни игри.

Activision Blizzard (ATVI), която прави "Call of Duty", се съгласи през август да продаде правата си за стрийминг на Ubisoft Entertainment, ако сделката с Microsoft се осъществи.

Продажбата на Ubisoft „в значителна степен адресира предишни опасения“, се казва в изявление на Органа за конкуренция и пазари.

„Въпреки че CMA идентифицира ограничени остатъчни опасения с новата сделка, Microsoft предложи корективни мерки, които CMA временно заключи, че трябва да се справят с тези проблеми“, каза регулаторът.

Членове на отбора Houston Outlaws играят Overwatch по време на турнира Activision Blizzard Inc. Overwatch League Членовете на отбора Houston Outlaws играят Overwatch по време на турнира „Battle For Texas“ на Activision Blizzard Inc. Overwatch League в Tech Port Arena в Сан Антонио, Тексас, САЩ, в петък, 6 май 2022 г. Турнирът „Battle For Texas“ е първият личен мач от началото на 2020 г. Фотограф: Sergio Flores/Bloomberg чрез Getty Images Серхио Флорес/Блумбърг/Гети изображения

Microsoft заяви, че е „окуражен от това положително развитие в процеса на преглед на CMA“.

„Представихме решения, за които вярваме, че напълно отговарят на оставащите опасения на CMA, свързани с облачното стрийминг на игри, и ще продължим да работим за получаване на одобрение за приключване преди крайния срок от 18 октомври“, каза президентът на Microsoft Брад Смит.

CMA заяви, че има „остатъчни опасения“, че определени разпоредби в сделката с Ubisoft могат да бъдат заобиколени, прекратени или неприложени.

Microsoft предложи средства за защита, за да гарантира, че условията на продажбата са приложими от регулатора.

CMA сега се консултира относно средствата за защита, преди да вземе окончателно решение.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР