Великобритания изпитва недостиг на квалифицирани медицински сестри и въпреки излизането

...
Великобритания изпитва недостиг на квалифицирани медицински сестри и въпреки излизането
Коментари Харесай

Англия търси 40 000 медицински сестри. И се надява да намери такива от Източна Европа

Великобритания изпитва дефицит на квалифицирани медицински сестри и макар излизането си от Европейския съюз (ЕС), страната ще търси да наеме над 40 000 такива от страните членки и най-много от Източна Европа, написа Daily Mail.

От Националната здравна работа на Острова показват, че съгласно проектите ще бъдат търсени медицински сестри от страни като Полша и България, защото разноските за тяхното в допълнение образование и подготовка са доста по-ниски. Също по този начин малко британци желаят да правят тази работа.

Предложението за търсене на фрагменти в Европейски Съюз и съответно в Източна Европа идва от английския Съвет за медицински грижи и акушерство.

От него считат, че за искащите да се реалокират да работят в Обединеното кралство би трябвало да се организират по-лесни проби за британски език за те да бъдат " окуражени " да аплайват там. Това ще помогне за запълването на към 42 000 свободни места за медицински сестри там.

" Проблемът в Обединеното кралство е обвързван с това, че не доста хора желаят да се заемат с тази работа ", разяснява Ник Милър, който е управител на компанията за наемане на личен състав Hunter Miller.

" В Полша има доста хора, които биха могли да бъдат медицински сестри, само че избират да работят като продавачи, защото получават същото възнаграждение, без да им е нужно обучение ", изяснява той.

Милър предлага от Националната здравна работа да си партнират със профилирани компании за да притеглят претенденти от университетите и колежите в Европейски Съюз.

По неговите думи доста квалифицирани експерти от Европейски Съюз ще се замислят дали да не се реалокират на Острова, откакто там могат да получат " 2000 паунда вместо 400 евро месечно ".

Също по този начин към този момент има образци в страната, при които работодателят се съгласява да заплати всички разноски по приемането на работна виза, с цел да задържи чиновниците си.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР