Великобритания има сериозни съдебно-медицински доказателства, потвърждаващи твърдението, че Русия е

...
Великобритания има сериозни съдебно-медицински доказателства, потвърждаващи твърдението, че Русия е
Коментари Харесай

Посланик Ема Хопкинс: Великобритания има сериозни доказателства срещу Русия

Англия има съществени съдебно-медицински доказателства, потвърждаващи изказванието, че Русия е виновна за отравянето на някогашния двоен съветски сътрудник Сергей Скрипал и щерка му в Солсбъри.

Това разгласи английският дипломат в България Ема Хопкинс в изявление пред Нова телевизия в четвъртък.

" Веществото е обещано за самостоятелен разбор от Организацията за възбрана на химическите оръжия. То се изследва и в самостоятелни лаборатории по целия свят. Резултати от тях чакаме напълно скоро ", акцентира дипломатът.

По думите ѝ в четвъртък сутринта общо 27 страни по света са оповестили, че поддържат Англия, вследствие на което са отзовани 143 съветски разузнавачи.

Хопкинс добави още, че Англия разполага и с доказателства за това, че властта в Москва " развива своята дарба да употребява нервнопаралитични субстанции за убийства по целия свят ".

" Този случай е единствено един детайл от поредност дейности от страна на Русия и е време да кажем " Стига толкоз ". Години наред се повтаря модел на държание, при който Русия поредно нарушава и погазва интернационалния правов ред: с анексирането на Крим, поддръжката за режима на Асад в Сирия, опита за прелом в Черна гора, намесата в избори по целия свят, хакерски атаки, дезинформация, свалянето на аероплан в Украйна ", разяснява английският дипломат в София.

Според нея Лондон въобще не е бил изумен, че Москва отхвърля присъединяване си в отравянето на Скрипа.

" Русия не отговори на нашата молба за съдействие по случая и отвърна със жлъч. В същото време медиите в страната плетат мрежа от неистини. Те настояват неуместни неща като това, че Скрипал бил привързан към " Новичок " или че Тереза Мей го е създала ", сподели още Хопкинс.

Дипломатът благодари на българското държавно управление за декларираната поддръжка и взаимност с Англия, макар че досега София не декларира изрично дали ще се причисли към обединявания западен свят и ще отзове съветски шпиони.

" Всички, които застанаха зад нас, не го вършат единствено от взаимност, а и в името на опазването на интернационалната сигурност. Трябва дружно да възстановим равновесието. Трябва да минем през този интервал на пренастройване на интернационалния ред ", заключи Ема Хопкинс.

Междувременно америакснкият дипломат в България Ерик Рубин разяснява пред Българска национална телевизия, че " обединеният отговор на Съединените щати, EC и други страни по света е симптом за сериозността на тази обстановка ".

" Мисля, че най-важното е да се даде явен знак, че нашите страни са дружно в поддръжката си за Англия. И отговорът тук, в България, също показваше поддръжка. Мисля, че е значимо, че всички ние сме обединени дружно в този отговор ", добави Рубин в четвъртък.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР