Великобритания и светът се сбогуват с кралица Елизабет Втора. Кентърбърийският

...
Великобритания и светът се сбогуват с кралица Елизабет Втора. Кентърбърийският
Коментари Харесай

Главата на Англиканската църква отдаде почит на Елизабет Втора

Великобритания и светът се сбогуват с кралица Елизабет Втора. Кентърбърийският архиепископ и глава на Англиканската черква Джъстин Уелби произнесе през днешния ден проповед по време на държавното заравяне на кралицата. Той съобщи, че животът ѝ е бил " отдаден на работа на страната и на Британската общественост " и открои нейната жизнерадостност.



„ В добре известна тирада, произнесена за 21-вия ѝ рожден ден, Нейно починалото величество съобщи, че целият ѝ живот ще бъде отдаден на службата на страната и Британската общественост. Рядко има обещания, които са толкоз добре спазени “, сподели архиепископът. „ Тя беше „ жизнерадостна, имаше мощно наличие и влияние върху живота на мнозина “, добави Уелби, представен от Пи Ей мидиa.

Уелби означи по време на погребението, че " малко на брой водачи са получавали подобен изблик на обич, какъвто видяхме към Елизабет Втора ".

" Тук, където кралица Елизабет Втора се омъжи и бе коронясана, се събират хора от цялата страна и цялата Британска общественост, и от страните по света, с цел да скърбим за загубата си, с цел да си спомним дългия ѝ живот на безкористна работа, и решително да я предадем на милостта на Господа - нашия създател и изкупител ", сподели по време на траурната работа в Уестминстърското абатство, предавана онлайн по Би Би Си, неговият предстоятел Дейвид Хойл.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР