Великобритания и страните от европейската икономическа зона, които не са

...
Великобритания и страните от европейската икономическа зона, които не са
Коментари Харесай

Норвегия и Исландия се готвят за Брекзит без сделка

Великобритания и страните от европейската икономическа зона, които не са членки на Европейски Съюз - Исландия, Норвегия и Лихтенщайн, са постигнали съглашение за правата на жителите си, в случай че Лондон напусне Евросъюза без договорка, съобщи Ройтерс.

„ Споразумението пази правата на жителите и дава сигурност, че те ще могат да продължат да живеят в съответните страни при положение на Брекзит без договорка “, разгласи исландското държавно управление.

По-рано през днешния ден норвежкото държавно управление предложи законодателство за отбрана на правата на норвежците на Острова и на британците, живеещи в скандинавската страна при липса на съглашение.

Лондон и Осло предходната година се споразумяха да приложат правилата на договорката за Брекзит с Европейски Съюз в двустранните си връзки. Новият закон ще покрие сюжет без договорка.

„ Надяваме се Англия да има методично овакантяване на Европейски Съюз, само че би трябвало да бъдем подготвени и за липса на съглашение “, разгласи норвежкото правосъдно министерство.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР