Великобритания и нейните съюзници не бива да се вслушват в

...
Великобритания и нейните съюзници не бива да се вслушват в
Коментари Харесай

Лиз Тръс: Заплахите на Путин са фалшиви

Великобритания и нейните съдружници не трябва да се вслушват в " дрънкането на оръжия " от страна на съветския президент Владимир Путин, прикани английската министър-председателка Лиз Тръс, представена от Ройтерс.

В сряда Путин подреди частична военна готовност по отношение на войната в Украйна и заплаши да употребява нуклеарни оръжия.

В излъчено през днешния ден изявление за телевизия Си Ен Ен Тръс, която зае поста при започване на този месец, сподели, че съветският президент е мобилизирал още бойци, тъй като не печели войната. " Не би трябвало да се вслушваме дрънкането на оръжия от негова страна и подправените му закани. Вместо това би трябвало да продължим да постановяваме наказания на Русия и да поддържаме украинците ", прикани тя.

Британската министър-председателка се разгласи за усилване на координацията с останалите съдружници от Г-7 в светлината на повишените закани от страна на властнически режими. Ще създадем по този начин, че Тайван да може да се пази самичък против Китай, даде обещание тя.

Лиз Тръс даде обещание да работи за споразумяване на връзките сред Англия и Европейския съюз след Брекзит по пътя на договарянията.

" С президента (на Съединени американски щати Джо) Байдън сме съгласни, че е жизненоважно да бъде предпазено Споразумението от Разпети петък за Северна Ирландия ", даде да се разбере английската министър-председателка.

Тръс и Байдън към този момент разискаха въпроса в сряда в коридорите на 77-ата годишна сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

" Решена съм да направя специфичната връзка (на Великобритания) със Съединени американски щати още по-специална ", акцентира английската министър-председателка в изявлението си за американската телевизия, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР