Великобритания и Франция влязоха в дипломатически спор по повод на

...
Великобритания и Франция влязоха в дипломатически спор по повод на
Коментари Харесай

Великобритания и Франция влязоха в дипломатически спор заради украинските бежанци в Кале



Англия и Франция влязоха в дипломатически спор във връзка на третирането на украински бежанци, струпани на френското пристанище Кале и искащи да преминат през Ламанша. Поредният британско-френски дипломатически спор бележи ново най-ниско равнище в връзките на двете страни след излизането на Англия от Европейски Съюз, белязани със разногласия за справяне по принцип с потока от бежанци през Ламанша и риболовните права.

Френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманен прикани в неделя Англия да направи повече, с цел да помогне на украинските бежанци в Кале, доста от които връща, тъй като нямат нужните визи или документи. Дарманен добави, че английските чиновници връщат украинците към английските консулства в Париж или Брюксел за приемане на визи.

Британският вътрешен министър Прити Пател по-късно отхвърли обвиняванията, че не прави задоволително да помогне на украинците да се причислят към фамилиите си на Острова. По данни на Хоум офис до момента 55 украинци са получили визи по новата " фамилна скица ". Това е към 1% от подалите документи за такава виза 5535 души. Прити Пател съобщи, че прави всичко допустимо да форсира процеса. Правителството обаче е подложено на критика, че схемата надалеч не е по този начин великодушна като сходни схеми в страни от Европейски Съюз, а Франция непосредствено упреква британците в " липса на човечност ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР