Великобритания и Европейският съюз са се договорили по принцип за

...
Великобритания и Европейският съюз са се договорили по принцип за
Коментари Харесай

ЕС и Великобритания се договориха за отношенията след Брекзит

Англия и Европейският съюз са се договорили по принцип за текст, който обрисува бъдещите им връзки след Брекзит и който може да бъде утвърден от водачите на страните членки на Европейския съюз на срещата на върха в неделя. Това разгласи ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск, представен от " Ройтерс ".

Англия би трябвало да излезе от Европейски Съюз на 29 март 2019 година и дипломатите се пробват да завършват съглашението по развода и съпътстващите очертания на техните бъдещи връзки, тъй че водачите на Европейски Съюз да ги одобрят на срещата на върха в неделя.

 Юнкер и Мей с напредък за Брекзит
Юнкер и Мей с напредък за Брекзит

Сделка обаче към момента няма и диалозите не престават в събота

" Председателят на Европейската комисия (Жан-Клод Юнкер) ме осведоми, че е реализирано единодушие на равнище договарящи и съгласие по принцип на политическо ниво , което би трябвало да бъде подкрепено от водачите ", уточни Туск.

Той посочи, че текстът е бил разискван през вчерашния ден от английския министър председател Тереза Мей и ръководителя на Европейската комисия.

Според проектодекларацията, контрактувана от Англия и Европейката комисия, " страните плануват да имат търговски връзки за стоките, които са допустимо най-близки , с оглед улеснение на лекотата на законната търговия ".

 Меркел предлага на Англия повече полемики по Брекзит
Меркел предлага на Англия повече полемики по Брекзит

Иска да обезпечи обикновено излизане, а не безредното, което ще заплаши бъдещите връзки

Проектодекларацията в този момент ще бъде прегледана от посланиците на страните на останалите 27 страни членки на Европейски Съюз, които през днешния ден се срещат в Брюксел.

Както Европейски Съюз, по този начин и Англия " би трябвало да се стремят да реализират ниво на либерализация в търговията с услуги, което да надвишава уговорките на страните пред Световната комерсиална организация ", се показва в проектодекларацията.

Преходният интервал, който Англия и Европейски Съюз се надяват да стартира, откакто Англия излезе от Европейски Съюз на 29 март, може да бъде продължен " в границите на една или две години ".

 Мей настоя да напусне Европейски Съюз през март, минути откакто предизвести за прекъсване на Брекзит
Мей настоя да напусне Европейски Съюз през март, минути откакто предизвести за прекъсване на Брекзит

Даунинг стрийт разяснява, че Брекзит без договорка към момента е алтернатива
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР