Великобритания и Австралия са договорили сделка за свободна търговия, предаде

...
Великобритания и Австралия са договорили сделка за свободна търговия, предаде
Коментари Харесай

Великобритания и Австралия договориха сделка за свободна търговия

Великобритания и Австралия са договорили договорка за свободна търговия, съобщи Си Ен Би Си. Това е първата комерсиална договорка от нулата, която Обединеното кралство реализира, откогато напусна Европейския съюз.

От английското държавно управление разясниха, че с помощта на договорката на локални артикули като коли, шотландско уиски и бисквити ще бъдат по-евтини за продажба в Австралия.

Това ще поддържа английски промишлености, за които работят 3,5 млн. души, прецизират от Даунинг стрийт.

„ Днешния ден бележи нова ера в връзките сред Обединеното кралство и Австралия, в основата на които са нашите общи полезности и история “, разяснява английския министър председател Борис Джонсън.

„ Нашето ново съглашение за свободна търговия открива нови благоприятни условия за английските бизнеси и консуматори, както и за младежите, които желаят да работят и живеят в другата част на света “, добави той.

Англия пробва да подписа покупко-продажби с доста страни, откакто напусна Европейски Съюз, само че даже съглашението с Австралия среща рецензии. Британските фермери да вземем за пример показват опасения, че вносът от Австралия може да подбие цените.

Британското държавно управление отговори на тези опасения с обещанието, че фермерите ще бъдат предпазени посредством ограничавания на безмитния импорт в границите на 15 години, посредством квотни ставки и други защитни ограничения.

 Австралийският министър председател Скот Морисън съобщи през днешния ден, че договорката „ заздравява комерсиалните връзки сред двете страни и съставлява страхотна опция “.

„ Или ще подходим с възторг към разрастването на пазарите, на които можем да оперираме, предоставяйки благоприятни условия за нашите производители и снабдители на услуги, или ще се озовем в обстановка, в която не можем да се възползваме от тези благоприятни условия “, сподели Морисън.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР