Великобритания е унищожила доказателства по случая с отравянето на Сергей

...
Великобритания е унищожила доказателства по случая с отравянето на Сергей
Коментари Харесай

Москва обвини Лондон за унищожени доказателства по случая Скрипал

Англия е унищожила доказателства по случая с отравянето на Сергей Скрипал и е извлекла политически изгоди от случая. Това съобщи пред английски ефирен канал съветският министър на външните работи Сергей Лавров, представен от в. " Индипендънт ".

Бившият съветски сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия бяха нападнати с нервнопаралитично вещество при започване на март в английския град Солсбъри. Лондон счита, че зад нападението стои Москва.

" Борис Джонсън неотдавна загатна, че мястото се дезинфекцира... четири месеца след случая... Засегнатият служител на реда оцеля по знамение...Семейство Скрипал също оцеляха по знамение...Говори се, че ще бъде разрушена къщата, в която са живели... Ще бъде съборен и домът на служителя на реда ", съобщи Лавров.

" Всичко наподобява като поредно физическо заличаване на доказателства. Както пейката в парка, която беше отстранена неотложно, и видеокадрите с служители на реда и военни от спецчастите в защитни дрехи, които са в региона на нападението, а край тях има хора без защитни средства ", напомни той.

Руският външен министър уточни, че английските управляващи не са дали на Москва никаква информация и по тази причина той не изключва опцията да се укриват доказателства по случая " Скрипал ".

Лавров акцентира също, че властта в Лондон жестоко манипулира Организацията за възбрана на химическите оръжия, откакто преди дни съумя да прокара корекция, която ще разреши на ОЗХО да показва виновниците за офанзиви.

Русия изрично се разгласи против увеличението на пълномощията на ОЗХО и даже заплаши да я напусне.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР