Великобритания е на път да отмени изискването за спазване на

...
Великобритания е на път да отмени изискването за спазване на
Коментари Харесай

Великобритания може скоро да отмени изискването социална дистанция

Великобритания е на път да анулира условието за съблюдаване на обществена отдалеченост от най-малко един метър поради пандемията от COVID-19 в края на идващия месец. Това съобщи министър председателят на страната Борис Джонсън, представен от Ройтерс.

Правителството на Джонсън показа пътна карта за поетапна анулация на ограничаващите ограничения, откакто необятната имунизация в страната докара до спад на броя на инфектираните. 21 юни е избран като датата, когато условието за обществена отдалеченост може да отпадне.

 На въпрос на публицисти каква е вероятността това да се случи, Джонсън съобщи, че е има добър късмет това условие да бъде анулирано.

Следващият стадий от проекта на държавното управление за последователното отваряне на страната е на 17 май, като се чака тогава да бъдат облекчени рестриктивните мерки за пътешестване в чужбина. Те обаче към момента няма да бъдат отстранени изцяло.

Джонсън се изрече внимателно за този период.

„ Искаме да отворим някои неща на 17 май, само че не считам че хората в тази страна желаят напор на болестта от някъде другаде. Аз несъмнено не го желая. Трябва да сме доста, но доста строги и оптимално внимателни “, разяснява английският министър председател.

Коментарът пристигна по време на предизборна аудиенция в Северна Англия, преди вота за място в Народното събрание и изборите за локална власт.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР