Великобритания е готова да отпусне на Украйна всички замразени активи

...
Великобритания е готова да отпусне на Украйна всички замразени активи
Коментари Харесай

Камерън: Готови сме да отпуснем на Украйна всички замразени руски активи

„ Англия е подготвена да отпусне на Украйна всички замразени активи на съветската централна банка в Обединеното кралство, при изискване че в края на войната Русия ще бъде принудена да изплати репарации на Украйна “.


Това съобщи външният министър на Обединеното кралство Дейвид Камерън, заяви „ Гардиън “.

Камерън съобщи, че активите ще бъдат употребявани като гаранция за изплащането на репарациите.

Планът е по-радикален от обсъжданите в Европейския съюз оферти на Украйна да бъдат предоставени единствено непредвидените облаги от активите на съветската централна банка, които се държат от Запада. Годишните изключителни облаги се правят оценка на 4 милиарда $.

„ Има опция да се употребява нещо като синдикиран заем или облигация, която на процедура употребява замразените съветски активи като гаранция, с цел да се дадат тези пари на украинците, знаейки, че ще ги възстановим, когато Русия изплати репарации. Това може да е по-добър метод за деяние. Стремим се към оптимално единение на Г-7 и Европейски Съюз по този въпрос, само че в случай че не успеем да го реализираме, мисля, че ще би трябвало да продължим със съдружниците, които желаят да подхващат тези дейности “, сподели английският топ посланик.

Камерън съобщи, че не счита, че проектът за облигации ще подкопае по някакъв метод репутацията на Лондон./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР