Велико Търново. Започнали са огледи в засегнатите села от община

...
Велико Търново. Започнали са огледи в засегнатите села от община
Коментари Харесай

Велико Търново: Започнали са огледи в засегнатите села от община Стражица след проливните дъждове

Велико Търново. Започнали са огледи в засегнатите села от община Стражица след проливните дъждове. В общината бе оповестено бедствено състояние, откакто два язовира преляха, оповестиха от Областна администрация – Велико Търново . Областният шеф проф. доктор Любомира Попова дойде на място още преди среднощ в понеделник. Заедно с шефа на РД ПБЗН комисар Красимир Кръстев и представители на ДАМТН те са огледали провалите породени от изобилния дъжд, който е бил над 100 л/кв. м за по-малко от 30 мин. В разследване на проливния дъжд част от язовирната стена на язовир „ Зеленчуков дол “ край село Нова Върбовка в община Стражица се е скъсала, само че водата е заляла единствено аграрни земи и няма потърпевши хора.
Рано сутринта почнало източването на язовир „ Чешме дере “, който се намира наоколо до село Камен. Той е бил с размер 40 хиляди кубични метра, само че след източването му равнището бърза се е намалило. На мястото бе и зам.-председателят на Агенцията за метеорологичен и механически контрол ген. Кирил Войнов, както и кметовете на засегнатите обитаеми места.
Двата язовира са общинска благосъстоятелност и имат наематели. Те са били тествани по график, според заповед на регионалния шеф. Изготвени са констативни протоколи и са дадени наставления по реализирани на безвредната техническа употреба и на двата язовира. Учениците в с. Камен са във почивка, до момента в който продължава отводняването на избените пространства и котелното поделение. От Областна дирекция „ Земеделие “ във Велико Търново към този момент са почнали огледи в засегнатите села, с цел да се приготви процедура за обезщетение на потърпевшите земеделци.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР