Велико Търново. За седма поредна година Община Велико Търново организира

...
Велико Търново. За седма поредна година Община Велико Търново организира
Коментари Харесай

Велико Търново: В града ще се проведе инициативата „Моята градинка“

Велико Търново. За седма поредна година Община Велико Търново провежда плана „ Моята градинка ”. Чрез него жителите получават опция да трансфорат пространствата край жилищните здания в красиви кътове със зеленина и цветя. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Молбите за залесяване на терените общинска благосъстоятелност ще се одобряват от 1 до 31 март. Участие могат да вземат всички притежатели на парцели в града, в това число и представители на етажната благосъстоятелност, определени по открития съгласно нормативните условия ред.
Заявленията би трябвало да бъдат подадени до деловодството на Община Велико Търново. В тях би трябвало да бъдат разказани както определеният за облагородяване терен, по този начин и пожеланият посадъчен материал. Приложени следва да бъдат документ за благосъстоятелност на даден парцел, а в случай че постройката е в режим на етажна благосъстоятелност - протокол от общото заседание на притежателите за избор на представител.
Експерти от Община Велико Търново ще огледат пространствата край постройките, с цел да преценяват дали поисканите от великотърновци растителни типове са подобаващи за засаждане на определените места. Ако мнението е негативно, дръвчетата, храстите и цветята ще бъдат сменени с други.
Проектът за основаването на дребни цветни и зелени площи „ Моята градинка ” започва през 2013 година През предходната година бяха утвърдени 22 заявки за облагородяване на междублокови пространства. На територията на града са засадени 20 дръвчета и 940 броя храстовидна растителност - вербена, сабина, туя, винка, лигуструм, хибискус, хортензия, вайгела, люляк, лавандула, роза, кана, спирея, винка и други
Допълнителна информация великотърновци могат да получат от общинския отдел „ Околна среда ”, на телефон 062/619-502.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР