Велико Търново. Великотърновското село Никюп, намиращо се до римския град

...
Велико Търново. Великотърновското село Никюп, намиращо се до римския град
Коментари Харесай

Велико Търново: Село Никюп се побратими с френското село Ондовил

Велико Търново. Великотърновското село Никюп, намиращо се до римския град Никополис пъкъл Иструм, се побратими с френското село Ондовил. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Подписите си под съглашението сложиха кметът на Никюп Йорданка Атанасова, заместник-кметът на Ондовил Жан-Шарл Пари и Жан-Жан Дьофур – ръководител на Асоциацията за побратимяване сред двете обитаеми места. Кратката гала почетоха също заместник-кметът на Велико Търново Снежана Данева-Иванова, регионалният шеф проф. Любомира Попова и други
Всички присъстващи бяха безапелационни, че побратимяването е стъпка към развиване на българо-френските връзки в областта на културата, туризма и образованието. Снежана Данева-Иванова напомни, че от години Велико Търново е побратимен с френския град Байон и повече от 10 години френските и българските специалисти работят взаимно в областта на опазването на културно-историческото завещание. " 20% е растежът на туристите от Франция в старопрестолния град през предходната година ", сподели още Снежана Данева-Иванова.
Йорданка Атанасова и Жан-Жак Дьофур описаха, че двустранните връзки са почнали още през 2013 година по време на посещаване на жителите на Ондовил в Никополис пъкъл Иструм. През предходната година делегация от Никюп е гостувала във френското село, там е било взето решението за побратимяване.
Гостите получиха ключодържатели, с цел да държат крепко ключа на другарството си с Никюп и албум за фотоси. А французите подариха на кметицата Атанасова картина и знамето на Нормандия, в чиято област е Ондовил.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР