Велико Търново. Велико Търново домакинства национално обучение на експерти и

...
Велико Търново. Велико Търново домакинства национално обучение на експерти и
Коментари Харесай

Велико Търново: Градът е домакин на национално обучение на експерти по местни данъци и такси

Велико Търново. Велико Търново семейства национално образование на специалисти и експерти в областта на локалните налози и такси. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Форумът е проведен от сдружението на Националното съдружие на общините в България „ НСОРБ – Актив “. Дискусията събра представители на над 60 общини и бе открита от кмета на старопрестолния град и ръководител на НСОРБ Даниел Панов.
„ Събираемостта на локалните налози и такси е съществена тематика за локалните управляващи. Радващо е, за 2016 година общините са я повишили с 16% по отношение на 2015 година Вярвам, че практиките, опита, въпросите и даже проблемите, които ще споделите между тях, ще са потребни за всички вас и ще подобрят работата на администрациите за осъществяване на повече лични доходи. Националното съдружие продължава да работи при деен разговор с изпълнителната власт за финансовата децентрализация и разширение на приходоизточниците на общините “, сподели Даниел Панов по време на откриването на образованието.
Община Велико Търново бе дадена като образец за отлична събираемост на локалните налози и такси. За 2016 година постъпленията са над 19,6 милиона лв., а за интервал от четири години бе реализирана наклонност на резистентен растеж, вариращ сред 10 и 15% годишно. Финансовите планове сочат, че за 2017 година предстоящите приходи ще са с към 1 милион лв. повече по отношение на предходната година. „ Обърнете внимание на така наречен „ остарели отговорности “. За пет години, откогато съм кмет, във Велико Търново ги намалихме седем пъти “, бе съветът на Даниел Панов.
Двудневният конгрес включва и присъединяване на правосъдни реализатори, за възстановяване на кореспонденцията с общините по процедурите по отношение на неточни платци.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР