Велико Търново. В изпълнение на стриктните си екологични ангажименти Община

Велико Търново. В изпълнение на стриктните си екологични ангажименти Община ...

Кампания за събиране на опасни битови отпадъци ще се проведе във Велико Търново на 2 и 3 октомври.

Велико Търново. В изпълнение на стриктните си екологични ангажименти Община Велико Търново, съвместно с фирма „Балбок инженеринг“ организира на 2 и 3 октомври за времето от 10.00 до 16.00 часа два мобилни пункта, в които ще се събират опасни битови отпадъци. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.
Пунктовете ще бъдат ситуирани традиционно в близост до микро пазар в кв. Бузлуджа“ и на ул. „Симеон велики“ срещу мол „Велико Търново“.
Лекарства с изтекъл срок на годност, автомобилни гуми, битови химически препарати, бои, разредители, излезли от употреба автомобилни гуми, флуорисцентни тръби, пестициди, бои, лепила, живачни термометри, негодни за употреба батерии и акумулатори ще бъдат събирани в двата пункта.
Високата гражданска активност и екологична отговорност на гражданите на Велико Търново в предходни кампании бе отчетена като рекордна за мащабите на града. Тя спомага изключително много за опазване на градската и околна среда на Старата столица.
Предадените опасни битови отпадъци ще бъдат обезопасени и преработени от лицензирана и специализирана в тези дейности фирма „Балбок инженеринг“.

Източник: focus-news.net