Велико Търново. В града беше представена дебютната изложба на художника

...
Велико Търново. В града беше представена дебютната изложба на художника
Коментари Харесай

Велико Търново: В града беше представена дебютната изложба на художника Любомир Йорданов

Велико Търново. В града беше показана дебютната галерия на художника Любомир Йорданов. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново .
Любомир Йорданов е на 29 години от Дряново. Завършил е политология във ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий “, а преди този момент ПТГ по текстил Габрово със компетентност „ Дизайн на текстилни площни произведения “. Със фамилията си имам дребен бизнес, в който работи.
Интересът му към изобразителното изкуство датира от най-ранните му детски години. Най-вдъхновяващите художници за него са Винсент ван Гог, Пол Гоген, Анри дьо Тулуз Лотрек. Но най-вече за неговото развиване дължи на известния художник Антон Антонов, негов консултант и наставник, както и на изтъкнатия създател и възпитател Игнат Игнатов.
Първата му независима галерия беше през 2016 година в Дряново, като там главно показва на вниманието на публиката акварел, въглен и молив.
От 13 март в Изложбени зали „ Рафаел Михайлов “ може да бъде забелязана галерия на младия дряновски художник Любомир Йорданов. Той предлага главно произведения с темпера и акрил върху платно, като и акварел и графика. Общият брой на творбите е 57, като огромната част от тях са пейзажи и морски пейзажи, само че също по този начин участват натюрморти, портрети, подиуми от корида. За феновете на импресионизма изложбата ще бъде забавна в огромната си част. Графиките са главно портрети, а доста от пейзажите са рисувани от натура.
Изложбата може да бъде посетена до 1 април в това число.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР