Велико Търново. Руският куклен театър от Талин (Естония) е първата

...
Велико Търново. Руският куклен театър от Талин (Естония) е първата
Коментари Харесай

Първо чуждестранно участие във фестивала „Лято, кукли и приятели“ във Велико Търново предстои през уикенда

Велико Търново. Руският куклен спектакъл от Талин (Естония) е първата гостуваща задгранична групировка, която ще вземе присъединяване в Международния сценичен фестивал „ Лято, кукли и другари “ 2021. Организаторите от куклен спектакъл „ Весел “ във Велико Търново оповестяват за Радио „ Фокус “ – Велико Търново , че в събота /7 август/ от 11.00 часа на откритата сцена „ Арт лято “ ще бъде показан спектакълът „ Легенда за снежното момиче “. При дъждовно време спектакъла ще се играе в същия ден, само че от 11,30 часа на сцената на НЧ „ Надежда 1869 “ (тел. 0887 790 549).

Любителите на кукленото театрално изкуство ще се срещнат с надарените артисти от Руския куклен спектакъл от столицата на Естония – Талин. Автор на текста е Александър Островски. Постановката, сценографията и куклите са дело на Ирина Маряпуу, а музикалният аранжимент на съветската национална музика – на Валерий Сирченко. В облиците на героите се превъплащават Ирина Маряпуу и София Буланова.

В основата на спектакъла е остаряла славянска легенда за Снежното момиче, щерка на Пролетта и Зимата. Докато се пробва да разбере какво е обич, детето на стихиите намира топло сърце. Отива да се среща с хората и намира другари... Но това би ли го зарадвало?...
Организаторите на театралния фестивал още веднъж припомнят на всички фенове за идната галерия базар, която ще се осъществя в края на август. Вдъхновените от играните спектакли рисунки ще бъдат изложени до откритата сцена „ Арт лято “. Събраните средства от продажбите на детските произведения ще бъдат дарени на Фондация „ Искам бебе “.

Международният сценичен конгрес „ Лято, кукли и другари “ 2021 е проведен от куклен спектакъл „ Весел “ с финансовата поддръжка на Община Велико Търново и е част от културния календар на града.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР