Велико Търново. Продължават ремонтите на уличната мрежа и локалните пътища

...
Велико Търново. Продължават ремонтите на уличната мрежа и локалните пътища
Коментари Харесай

Велико Търново: Продължават ремонтите на уличната мрежа и локалните пътища в населените места в общината

Велико Търново. Продължават ремонтите на уличната мрежа и локалните пътища в обитаемоте места в община Велико Търново. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Нов асфалт бе положен в Леденик, Велчево и Дичин. Дейностите са финансирани както по общинската стратегия „ Местни начинания “, по този начин и по капиталовия проект на великотърновското кметство.
В Леденик напълно е асфалтирана 800-метрова улица, като новият асфалт е над 2300 квадратни метра. Възстановени са настилките и по сектори от пътища към селото, които са част от четвъртокласната пътна мрежа. Ремонтиран е също водостокът на входа на Леденик, както 2.5-километровия път, свързващ обитаемото място с първокласното шосе „ София – Велико Търново “.
В Дичин бе изцяло преасфалтирана една от главните улици, която за последно е била ремонтирана преди 45 години. Положени са 900 квадратни метра нова настилка. Реконструкцията е на стойност от 20 000 лв. - 12 000 лв. са обезпечени по стратегия „ Местни начинания “, а 8 000 лв. – от капиталовия проект на Община Велико Търново.
В село Велчево предстоят поправки на моста над р. Елишин, както и на два водостока – в посока Къпиновски манастир, до дере „ Лозарска чешма “, както и до дере „ Татанчец “ (в посока към село Присово). Завършен е и ремонтът на постройката на локалното читалище „ Светлина – 1892 “. Изцяло възобновена е дограмата на вратите и прозорците, което ще усъвършенства енергийната успеваемост на обекта и ще понижи експлоатационните разноски. Вложените средства са 20 000 лв., а поданици на село Велчево подкрепиха ремонтните действия с непринуден труд.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР