Велико Търново почете паметта на легендата на Етър и на

...
Велико Търново почете паметта на легендата на Етър и на
Коментари Харесай

Велико Търново почете Трифон Иванов

Велико Търново уважи паметта на легендата на " Етър " и на българския футбол Трифон Иванов. Днес се навършват три години от преждевременната кончина на " стоманения " бранител и обичан от всички футболист и човек.

Десетки великотърновци пристигнаха в 12:30 часа пред стадиона, където е паметната плоча на Трифон Иванов. Сред тях бяха и ръководителят на УС на " Етър " проф. Георги Камарашев, основният управител Красимир Балъков, спортно-техническият шеф Стефан Атанасов, които сервираха цветя, съобщи Българска телеграфна агенция.

С едноминутно безмълвие бе почетена паметта на Трифон Иванов, а почитателите развяха виолетовия байрак и българския трикольор.

" Трифон е един от нас, той е постоянно с нас. Легенда в българския футбол. Трифон в никакъв случай няма да бъде пропуснат, той беше доста ексцентричен футболист, който няма аналог. Мога да описвам с дни мемоари за него. Имаше забавен комизъм, който разведряваше ситуацията и даваше положителна настройка на целия тим. Малко са хората като него и виждате какъв брой хора пристигнаха да почетат паметта му. Нека там горе да е в мир и да им се радва ", разяснява Красимир Балъков.

" Трифон Иванов е легенда за нас. Той в никакъв случай не забравяше от кое място е тръгнал и се веселя, че го познавах. Едва ли ще се роди различен подобен " стоманен " бранител. За нас, почитателите, той е един от знаците на великотърновския футбол. Трифон беше и на терена, и в живота, мъжага и човек на място, заслужен за почитание. Винаги ще го помним и ще предаваме на идните генерации паметта за него. Ще го помнят освен великотърновци, а и всички почитатели на футболна България ", съобщи от името на почитателите Пламен Геров.

В специфичния ъгъл пред паметната плоча, бяха изложени и фланелките на Трифон Иванов с номер 3 на " Етър ", както и на националния тим.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР