Велико Търново. Откриват Лятната детска полицейска академия на 20 юни.

...
Велико Търново. Откриват Лятната детска полицейска академия на 20 юни.
Коментари Харесай

Велико Търново: Откриват Лятната детска полицейска академия на 20 юни

Велико Търново. Откриват Лятната детска полицейска академия на 20 юни. Това заяви за Радио „ Фокус “ – Велико Търново Благовеста Факирова, ръководител на Сдружението на кметовете и кметските наместници на обитаемоте места в община Велико Търново „ Янтра 2001 “ и ръководител на Дарителско съдружие „ Св. Иван Рилски “. Домакин на формалното разкриване ще е град Килифарево. Очаква се на актуализирания стадион в града на участват към 500 деца от 20-те центъра за работа с деца и младежи в обитаемоте места от общината. В програмата са планувани песни, танци и надпревари. През цялата почивка децата ще усвояват познания и умения за преодоляване на експанзията, ограничение на трафика на хора, сигурността на придвижването, оказване на първа помощ, верни дейности при пожари и изключителни обстановки и ще разучават спортните дисциплини на младите огнеборци. Факирова акцентира, че тази година ще се акцентира на практическите заниманията с децата.
„ Ще се опитаме да понижим часовете по доктрина, за сметка на танците, спортните надпревари и практическите занимания, които ще организират представителите на Полицията и Пожарната. Във всички градове в страната се организират много мероприятия за децата, обаче в селата, изключително през лятото, такава процедура няма “, уточни Благовеста Факирова като акцентира, че Община Велико Търново е иноватор в това отношение. В заниманията на децата това лято още веднъж ще се включи и Националния боен университет „ Васил Левски “, които ще покажат на децата съществени техника за оцеляване измежду природата. Ще продължи и акцията на Съюза на пивоварите в България „ Спортът е най-хубавият метод децата да пораснат “. Лятната детска академия ще бъде закрита сред 1 и 15 септември с празник настрана във всяко обитаемо място.
Детската лятна полицейска академия е план на община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници „ Янтра 2001 “, Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Велико Търново и Дарителско съдружие „ Св. Иван Рилски “ и се реализира с поддръжката на голям брой сътрудници, един от които Съюза на пивоварите в България.
Надежда КРЪСТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР