Велико Търново. Няма основания за обявяването на грипна ваканция във

...
Велико Търново. Няма основания за обявяването на грипна ваканция във
Коментари Харесай

Община Велико Търново: Няма основания за грипна ваканция в общината

Велико Търново. Няма учредения за оповестяването на грипна почивка във Велико Търново. Това сочи информация за броя на учениците във всички учебни заведения на територията на града и общината, които отсъстват от занятия, оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . По предписание на кмета на Велико Търново Даниел Панов управлението и екипът в общинската дирекция „ Образование, юношески действия и спорт “ регистрират по два пъти всекидневно наличието в класните стаи.
980 от общо 8829 възпитаници не са били в клас на 17 януари, сочат данните. Отсъстващите деца и младежи са 11,1% от общия брой възпитаници, които се образоват в 19 учебни заведения във Велико Търново и още 8 образователни заведения в други обитаеми места от общината. За да бъде оповестена грипна почивка, е належащо да не участват 30% от възпитаниците на учебните заведения. Средното равнище на посещаемост на образователните занятия от началото на седмицата е към 89,4%, няма данни за грипна зараза.
Проверките ще продължат както през идната седмица, по този начин и през целия интервал, в който здравните институции регистрират повече пациенти с остри респираторни болести.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР