Велико Търново. Нова детска градина ще бъде построена в квартал

...
Велико Търново. Нова детска градина ще бъде построена в квартал
Коментари Харесай

Велико Търново: Нова детска градина ще бъде построена в града

Велико Търново. Нова детска градина ще бъде издигната в квартал „ Зона В “ във Велико Търново. Добрата вест от края на предходната година бе доказана по време на публичното разискване на плана за Бюджет – 2018. Изработването на плана е инициирано от кмета Даниел Панов. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново .
С решение на държавното управление към този момент са обезпечени средствата за строителството, което се чака да стартира през лятото. В края на предходната година Общинският съвет утвърди предлагането за изкупване на определения терен в жилищния комплекс.
Новата детска градина ще е с потенциал за 120 деца. Предстои провеждането на процедурите за отчуждаване на поземления парцел и за избиране на реализатор на строителство и строителен контрол.
„ Изграждането на нова детска градина се постанова, защото през последните две години популацията на Велико Търново се усилва, а раждаемостта е с рекордни позитивни стойности. Има доста фамилии, които се завърнаха от чужбина. Има и семейства от прилежащи градове, които работят в Старата столица, а децата им посещават нашите детски градини “, разяснява Даниел Панов. Той уточни, че е стартирана процедура и за довършването на новия корпус към ДГ „ Здравец “.
За последно детска градина във Велико Търново е строена през далечната 1981 година.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР