Велико Търново. Кметът на Велико Търново Даниел Панов инспектира изпълнението

...
Велико Търново. Кметът на Велико Търново Даниел Панов инспектира изпълнението
Коментари Харесай

Велико Търново: Кметът Даниел Панов инспектира ремонтите на инфраструктурата в старата част на града

Велико Търново. Кметът на Велико Търново Даниел Панов инспектира осъществяването на строителните действия по редица улици в остарялата градска част, в това число „ Гурко “, „ 10 февруари “, „ Читалищна “, „ Силвестър Пенов “, „ Шейново “, „ Максим Райкович “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Представителите на компанията реализатор и на строителния контрол увериха, че плануваните периоди се съблюдават, а редица сектори към този момент са с положени нови настилки. Строителството би трябвало да завърши до края на годината.
„ Старият град е лицето на Велико Търново, а контролът върху осъществяването на дейностите е всекидневен. Където бъдат установени нередности, те са отстранявани в най-бързи периоди. Подобно по мащаба си строителство в остарялата градска част не се е случвало от 50 години. Със сигурност работата по инфраструктурата води до краткотрайни усложнения. Нека обаче бъдем търпеливи – всичко е за по-добрия образ на Велико Търново, по-добрите условия за живот, бизнес, туризъм и за опазване на достоверния тип на Стария град “, разяснява Даниел Панов.
В огледа на строителните действия участваха също заместник-кметът проф. Георги Камарашев и шефът на строителната дирекция инж. Динко Кечев. Ежедневно те наблюдават за качественото осъществяване на плана.
Обновяването на 38-те улици и площади е част от огромния план на Общината „ Привлекателна и съхранена достоверна градска среда в град Велико Търново “, финансиран по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020. Включени са следните действия - реорганизация на улични настилки, тротоари, пешеходните алеи, стълбища, монтиране на нови детайли на градското обзавеждане (парапети, пейки, кошчета за боклук, енергоспестяващо улично осветление), озеленяване и залесяване. Същите действия са заложени за инфраструктурата в квартал „ Чолаковци “, както и за пешеходната алея сред жилищния комплекс и кв. „ Бузлуджа “. Общата стойност на инвестицията е 11 милиона лв..
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР