Велико Търново. Изпълнението на проект Патронажна грижа +“ стартира Община

...
Велико Търново. Изпълнението на проект Патронажна грижа +“ стартира Община
Коментари Харесай

Община Велико Търново надгражда важен проект за здравни и социални услуги в домашна среда

Велико Търново. Изпълнението на план „ Патронажна грижа + “ започва Община Велико Търново от 5 май. Така се обезпечава резистентност – без спиране продължава даването на интегрирани здравни и обществени услуги в домашна среда, психическо консултиране, помощ при извършване на покупки и други. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .

Формата на поддръжка е доста значима за предотвратяване на хората от рисковите и уязвими групи от заразяване с коронавируснаинфекция. Обхванати ще бъдат още близо 180 поданици на общината – хора с увреждания, възрастни жители в неспособност за самообслужване и други Продължителността е 12 месеца.

В осъществяване на тези действия са назначени първите 20 чиновници – 15 домашни санитари, експерт „ Социални действия “, психолог, две медицински сестри и водач.

„ Патронажна грижа+ “ има и второ направление. 806 консуматори и 387 лица личен състав в над 30 от обществените услуги, функциониращи на територията на Община Велико Търново с държавно финансиране, ще получат персонални защитни средства, ще бъдат изпълнявани ограничения за стерилизация на сградния фонд, ще бъде извършено тестване на личния състав и на потребителите за COVID-19. Предвидени са също спомагателни заплащания на чиновниците за положен ексклузивен труд, обезпечаване на цифрови устройства и други По този съставен елемент са назначени още 19 чиновници – хигиенисти и санитари, от които 13 са хора с увреждания. Така се реализира и друга цел – обезпечаване на претовареност и обществено включване на жители в неравностойно състояние.

Всички действия по двата съставния елемент на плана „ Патронажнагрижа+ “ са със период от 12 месеца. Финансирането е от бюджета на Европейския съюз, посредством Европейския обществен фонд.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР