Велико Търново. Изложба с детски рисунки и тематична информация посреща

...
Велико Търново. Изложба с детски рисунки и тематична информация посреща
Коментари Харесай

РИОСВ – Велико Търново се включва в Европейската седмица за намаляване на отпадъците с изложба и акция за събиране на хартия

Велико Търново. Изложба с детски рисунки и тематична информация посреща посетителите на Регионалната ревизия по околна среда и води на партера на институцията. Милка Асенова, отговаряща за „ Връзки с обществеността “ посочи за Радио „ Фокус “ – Велико Търново , че експозицията е отдадена на Европейската седмица за понижаване на отпадъците, която тази година се организира в интервала 20-28 ноември. Служителите ще се включат в акция за събиране на хартия, като с изключение на от служебните пространства, ще бъде предадена хартия, събирана от тях в семействата.
Европейската седмица за понижаване на отпадъците (ECHO) се организира обичайно в края на ноември. Нейната съществена цел е да увеличи осведомеността по отношение на вярното ръководство на ресурсите и отпадъците и да насърчи на практика действия за понижаване, разделно събиране, попречване на изхвърлянето на боклуци в природата, разчистване на нечисти терени.
Тематичният фокус на самодейностите през тази година „ Кръгови общности “ се отнася до нуждата от ангажиране на обособените жители за смяна на техните ежедневни привички и от съдействие за създаване на локални общности, които да създадат прехода към устойчиви модели на ползване и произвеждане. Съвместните дейности на всички участници в процеса водят до поощряване на кръгова стопанска система и реализиране на стабилно развиване, което поддържа положителния баланс сред екологични, обществени и стопански стълбове.
По своята същина, кръговата стопанска система е модел на произвеждане и ползване, ограничителен до най-малко отпадъците. Той носи изгоди за околната среда, стопанската система и за обществото като цяло. Кръговата стопанска система е модел, ориентиран към удължение на виталния цикъл на продуктите. На процедура това значи допустимо най-дълго шерване, заемане, наново потребление, корекция и преработване на съществуващи материали и артикули.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР