Велико Търново. Езикова гимназия Проф. д-р Асен Златаров“ във Велико

...
Велико Търново. Езикова гимназия Проф. д-р Асен Златаров“ във Велико
Коментари Харесай

Велико Търново: Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ навърши 60 години

Велико Търново. Езикова гимназия „ Проф. доктор Асен Златаров “ във Велико Търново навърши 60 години. Тържеството по този мотив събра в Музикално-драматичния спектакъл „ Константин Кисимов “ над 700 някогашни и сегашни учители, възпитаници, доста другари и посетители на елитното учебно заведение, оповестиха от пресцентъра на Общината . Сред присъстващите бяха кметът на Старата столица Даниел Панов, регионалният шеф проф. Любомира Попова, ръководителят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, представители на разнообразни институции и организации, на задгранични посолства и други
Празникът бе открит от директората Смилена Тодорова, която напомни моменти от славната история на учебното заведение.
В приветствието си кметът Даниел Панов акцентира, че Езиковата гимназия е измежду водещите и във Велико Търново, и в България. „ Вече 60 години учениците от другите випуски носят горделивост и популярност на Старата столица. Стотици, даже хиляди са образците за високи оценки от национални и интернационалните олимпиади, награди от състезания за живописен превод от западен на български език. Всичко това дава авторитет на Велико Търново и затвърждава образа му като център на образованието “, показа Панов.
Градоначалникът пожела на учителите да продължат да бъдат новатори в образованието, да бъдат все толкоз въодушевени и отдадени на просветата, да възпитават младежите в дух на родолюбие, да ги учат да обичат България и Велико Търново. На учениците Панов пожела да бъдат здрави, да се гордеят, че са ученици на едно от най-хубавите български учебни заведения и да пазят името му.
Подаръци от Община В. Търново по случай 60-годишнината бяха Старопрестолна грамота, Златна перпера – имитация на монета от времето на цар Иван Асен II, както и ваучер за учебни консумативи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР