Велико Търново. Българската принцеса на Саксония Теофана фон Саксен дари

...
Велико Търново. Българската принцеса на Саксония Теофана фон Саксен дари
Коментари Харесай

Велико Търново: Българската принцеса на Саксония Теофана фон Саксен дари медицинско оборудване на белодробната болница и Дома за възрастни хора „Венета Ботева“

Велико Търново. Българската принцеса на Саксония Теофана декор Саксен подари здравно съоръжение на общинската белодробна болница. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Дамата подари съоръжение за общинската белодробна болница „ Д-р Трейман “ и за Дома за възрастни хора „ Венета Ботева “ – 28 функционални кревати с матраци, шкафчета, одеяла, медицински принадлежности и консумативи.
Кметът Даниел Панов персонално се срещна с Теофана декор Саксен, с цел да ѝ благодари за помощта. Дамата с благородническа купа години наред поддържа здравни заведения и центрове за обществени услуги в старопрестолния град.
Теофана декор Саксен е с корени от Велико Търново. Неин татко е известният великотърновски търговец Петър Аладжов - банкер и висш комисар на военновременното стопанство на царска България. Българската принцеса на Саксония се занимава с филантропична и благотворителна активност близо три десетилетия. Благодарение на нейните старания досега в България са доставени към 3000 болнични кревати. Общата стойност на даренията за страната надвишава няколко милиона лв..

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР