Велико Търново. 22 машини от различен тип, включително и малогабаритни

...
Велико Търново. 22 машини от различен тип, включително и малогабаритни
Коментари Харесай

22 машини са в пълна готовност да излязат по улиците на Велико Търново за почистване на снега

Велико Търново. 22 машини от друг вид, в това число и малогабаритни снегорини за квартал „ Варуша “, са в цялостна подготвеност да излязат по улиците на Велико Търново, в случай че снегът стартира да се задържа или има риск от заледяване. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Снегопочистващата компания разполага в наличност с 1000 тона пясъчно-солна примес, 800 тона сол и 50 тона противообледителна химическа примес с основа магнезиев сулфат. В развой на доставка са още 1000 тона пясък и сол.

В цялостна подготвеност са и екипите на общинското дружество „ Зелени системи “, които дават отговор за почистването на тротоарите, стълбищата и публичните пространства.
Община Велико Търново моли шофирането да бъде рационално, с готови и оборудвани за изискванията коли, а паркирането да е по метод, по който не се пречи на снегопочистващата техника.

Метеорологичните условия и смяната им е под непрекъснато наблюдаване от дежурните екипи. При намаляване на температурите неотложно ще стартира обработка на улиците, а предпочитано ще се стартира от стръмните сектори на първостепенната пътна мрежа.

С задоволително количество инертни материали и техника в подготвеност разполага компанията, която дава отговор за поддръжката на общинската пътна мрежа. От експлоатационните сдружения имат образувани дежурни екипи, които да реагират оптимално бързо при проблеми с тока, водата и оборудванията по газопреносната мрежа.

До момента не са постъпвали сигнали за усложнени пътни условия или проблеми с енергоснабдяването.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР