Великият тенор Лучано Павароти, който си отиде през 2007-а на

...
Великият тенор Лучано Павароти, който си отиде през 2007-а на
Коментари Харесай

Лучано Павароти най-сетне със звезда на Алеята на славата в Холивуд

Великият тенор Лучано Павароти, който си отиде през 2007-а на 71 години, ще получи 15 години след гибелта си звезда на Алеята на славата в Холивуд. Церемонията по откриването й е планувана за 24 август от 11.30 ч. лосанджелиско време и извънредно ще бъде предавана онлайн на уеб страницата walkoffame.com.

Дъщерята на оперния артист Кристина Павароти ще участва на събитието, с цел да одобри от името на фамозния си татко влиятелното самопризнание. Тя ще съставлява семейството: останалите три наследнички на тенора – Лоренца, Джулиана и Аличе, както и вдовицата Николета Мантовани, негова втора брачна половинка. На церемонията с изключение на Кристина ще приказва и диригентът Джеймс Конлън – музикален шеф на Операта в Лос Анджелис, обвързван с дългогодишно другарство и креативно партньорство с Павароти.

Церемонията ще бъде съпроводена от поредност тържествени събития, проведени в Лос Анджелис на 24 и 25 август под мотото „ Лучано Павароти, звездата “. В центъра на честванията ще бъдат две аудиовизуални свидетелства, които в никакъв случай не са били показвани в Съединени американски щати. Първото е Месата от Реквиема на Джузепе Верди със Симфоничния оркестър на Рим и хорове на италианската държавна телевизия Rai под диригентската палка на Клаудио Абадо, състояла се в базиликата „ Санта Мария Сопра Минерва “ в Рим през 1970 година Записът се пази в архивите на Rai и за пръв път се излъчва реставрираната му версия. Второто удостоверение е селекция от пет фрагмента от последният от трите рецитала, които Павароти прави като солист на „ Ла Скала “ в Милано през 1983 година

Тържествата включват в програмата си и непоказвания късометражен филм, основан от художника, илюстратор и режисьор Джанлуиджи Токафондо „ Лучано Павароти, звездата “ – лиричен реверанс пред експресивната мощност на Павароти и уговорката му да поддържа млади оперни артисти.

На 25 август в музея „ Грами “ ще бъде намерено особено изложбено пространство, отдадено на световноизвестния италиански тенор. Сред експонираните артефакти ще бъде и партитурата на Месата от Реквиема на Верди, употребена от Павароти при дебюта му в това произведение, състоял се през 1967 година в „ Ла Скала “ под палката на Херберт декор Караян. Върху партитурата са събрани подписи и посвещения от мнозина от огромните диригенти, под чието управление в течение на идващите 30 години Лучано Павароти е пял това произведение.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР