Великденските пости са истинско мъчение за хората, които искат да

...
Великденските пости са истинско мъчение за хората, които искат да
Коментари Харесай

Как да ни е вкусно по време на постите

Великденските пости са същинско изтезание за хората, които желаят да ги съблюдават, само че непрекъснато мислят за вкусотиите, от които са принудени да се лишават.

Основна неточност е да се храните по метода, по който сте привикнали преди постите, като просто изключите от менюто си месото и животинските артикули.

На ваше разположение ще останат тестени и макаронени артикули, които съгласно вас ще заситят глада ви. За да се трансфорат постите освен в прелестен, само че и в здравословен интервал, насочете вниманието си към артикули, които сте пренебрегнали.

Ориентирайте се към бобовите култури, защото те са рекордьори по наличие на белтъчини в растителния свят. Семейството на бобовите култури е голямо, само че привикналите да се хранят с месо не им обръщат внимание.

Освен зрелия боб, който дружно с лещата е най-често срещан в кухненските шкафове, съществуват десетки сортове леща, разнообразни типове и цветове грах, соя и нахут.

Дребната алена леща, която съдържа до тридесет и пет % белтъчини, може да се трансформира в прелестна основа за вкусна крем чорба. Едрата зелена леща резервира формата си при варене и наподобява съвършено в супи и салати.

Дребната тъмна леща има орехов усет и идеално се съчетава с разнообразни типове зеленчуци. За да сварите леща за гарнитура, кипнете три елементи вода и пуснете вътре една част измита леща. Варете половин час до изпаряване на водата. Солете след сваряване.

 Панировка

Ако ви е отегчителен елементарният сварен грах, направете пикантна индийска чорба. Една чаена чаша грах сварете във вряща вода за половин час на слаб огън.

Не солете граха по време на готвене. Добавете нарязани на ситно морков и лук, късче джинджифил и люта чушка, които авансово сте запържили с подправки на усет като черен пипер, кардамон и кориандър.

Когато грахът е сварен, прибавете пържените зеленчуци и сол и оставете да кипи три минути. Сервирайте супата гореща – тя ще ви зареди с сила и задоволеност.

Наблягайте на зеленчуците освен в свеж, само че и в готвен тип, още повече че морковите и гъбите имат потребност от малко лой, където да се разтворят потребните им субстанции.

Лукът може да се подготви по извънредно апетитен метод, който ще го направи обичано ядене по време на постите. Нарежете изчистената глава лук на едри пръстени, като се опитате да не се разпаднат. Оваляйте ги в брашно и ги запържете от двете страни до златисто.

Така сладкият сок се резервира, а дружно с него и потребните му субстанции. Този метод на подготвяне е подобаващ също по този начин за моркови, репички и картофи. Можете да употребявате пълнозърнесто или ръжено брашно за панировката.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР