Великденска изложба в подкрепа на децата от Центъра за настаняване

...
Великденска изложба в подкрепа на децата от Центъра за настаняване
Коментари Харесай

Представят Великденска изложба в подкрепа на децата от Центъра за настаняване от семеен тип във Варна

Великденска галерия в поддръжка на децата от Центъра за настаняване от фамилен вид във Варна. Самите деца са изрисували картичките и великденските сувенири, изложени във фоайето на Административния съд във Варна. Със събраните средства ще бъде закупена битова техника за центъра.

Децата от Центъра за настаняване от фамилен вид „ Другарче " не за първи път създават тематични сувенири, в които влагат доста предпочитание, въображение и гений.

Георги Атанасов, ЦНСТ " Другарче " -Варна: Участват интензивно с хрумвания, надлежно с помощ на доброволци и на сътрудници от колектива, който е тук и също по този начин от други обществени служащи.

Всяко произведение носи персоналния почерк на децата, а в случай че изберете да си купите ръчно направен сувенир - петле, върху него ще откриете буквите на създателя му.

Георги Атанасов, ЦНСТ " Другарче " -Варна: Естествено, те участваха главно в оцветяването на към този момент направени модели, каквито виждате и тук сега. Други, по-сложни, които са, участваха сътрудници, говориме за такива, които се направени от текстил. Така че, да бъдат представителни, с цел да могат хората, които вземат участие в благотворителността и вземат наши произведения, да ги слагат в домовете си на видно място ".

От години чиновниците във Варненския административен съд поддържат децата от Центровете за настаняване от фамилен вид. Благотворителните базари са традиция, като спиране е имало единствено по време на пандемията.

Елена Янакиева, ръководител на Административен съд-Варна: Тази година възстановихме тази концепция и мислим, че е извънредно добре, тъй като по този метод подкрепяме и в годините сме го правили, лекуване на деца или сме купували битова техника за домовете за настаняване от фамилен вид. Това е арт терапия, както за децата и фамилиите от тези домове за краткотрайно настаняване, по този начин и се включват чиновници ".

Женя Савова, чиновник в Административен съд Варна: За мен това е наслаждение, да оказа помощ на хората с това, което умея да върша.

Великденският благотворителен базар ще продължи до 20 април.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР