Великден тази година ще посрещнем с много хубаво време топло

...
Великден тази година ще посрещнем с много хубаво време топло
Коментари Харесай

С какво време идва Великден?

Великден тази година ще посрещнем с доста хубаво време топло и слънчево. Това сподели пред Novini.bg климатологът проф. Георги Рачев.

Все отново великденските празници са четири дни и напролет да очакваш четири дни да са с еднообразно време е чист хазарт. От Разпети петък до неделя ни чака доста хубаво време, прелестно за празник. Максималните температури ще бъдат над 20 градуса, а на обособени места в Югоизточна България ще доближат до 25-27 градуса. В понеделник, последния ден от празниците, ни чака едва захлаждане и облачно време. От вторник стартира един разтревожен интервал с повече облаци, дъждове и по-ниски температури. Още във вторник оптималните температури ще се намалят докъм 20 градуса, а в сряда и четвъртък оптималните температури ще бъдат сред 13 и 18 градуса. Това е обикновено време за месец април, който е средата на пролетта, съобщи проф. Рачев.

Над страната ще доминира облачно време

От късно вечерта през днешния ден ни чака едно много съществено захлаждане - от северозапад ще нахлуе пресен океански въздух с много ниски температури – денем до 15 градуса, а в ранните утринни часове на следващия ден от 0 до 5 градуса, разкри той.

Ще следим нещо много рядко срещано – три пъти снеговалеж през април. Ще има сняг, и то в пояса към 500-600 метра надморска височина. Не си припомням през последните 30 години да има сняг в София три пъти през месец април. Това е много неповторимо. Третият за месеца снеговалеж ще бъде доста къс – единствено в сряда ще бъде доста студено, с минимални температури минус 1 до 5 градуса и оптимални температури сред 10 и 15 градуса в другите елементи на България. След това още в четвъртък ще стартира мощно стопляне и в петък, събота и неделя времето ще е доста топло и слънчево, сподели още климатологът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР