Вековна електрическа компания, която обслужва стотици хиляди клиенти в района

...
Вековна електрическа компания, която обслужва стотици хиляди клиенти в района
Коментари Харесай

Pepco ще плати 57 милиона долара за токсично замърсяване на река Анакостия в най-голямото екологично селище в окръг Колумбия

Вековна електрическа компания, която обслужва стотици хиляди клиенти в региона на Вашингтон, окръг Колумбия, е прекарала десетилетия, за които се твърди, че освобождава токсични замърсители в река Анакостия. Сега, в историческо населено място, Potomac Electric Power Company ще би трябвало да заплати повече от 47 милиона $, с цел да помогне за почистването му, и още 10 милиона $ санкции, заяви тази седмица Службата на основния прокурор на окръг Колумбия.

Генералният прокурор Брайън Швалб разгласи селището – най-голямото екологично населено място в историята на региона – във вторник, като сподели, че компанията е виновна за „ непрекъснатото токсично замърсяване “ в реката, която минава през окръг Колумбия и Мериленд. < /p>

Река Анакостия е един от „ най-силно променените и нечисти водосбори “ в залива Чесапийк, съгласно NOAA, с оттичане и места за рискови боклуци, допринасящи за „ десетилетия на замърсяване “. Агенцията споделя, че водосборът на реката, въпреки да е дом на стотици хиляди хора, десетки типове риби и стотици типове птици, също е дом на голям брой депа за рискови боклуци.

Тези обекти са довели до тежки метали, пестициди и полихлорирани бифенили (PCB) във водния път, последните от които са промишлени артикули, които са били неразрешени в страната през 1979 година Според EPA те са известни предизвиква рак и проблеми, свързани с имунната, репродуктивната, нервната и ендокринната система. при животни. При хората те се смятат за „ евентуално човешки канцерогени “, съгласно EPA.

нечист отток. Компанията прекара десетилетия в изпомпване на тази вода, която съдържаше ПХБ и нефт наред с други неща, в канализацията, която водеше до реки и потоци, споделя основният прокурор.

„ В продължение на десетилетия Pepco рутинно изхвърляше рискови химикали в почвата, подпочвените води и дъждовните канали, което замърсяваше река Анакостия, лишаваше ни от многочислените изгоди на реката и застрашаваше публичното здраве и сигурност “, сподели Швалб. „ И както прекомерно постоянно се случва, цветнокожите общности на изток от реката поеха тежестта на противозаконното държание на компанията. “

През 2012 година изследване, отчасти финансирано от NOAA, откри, че съвсем половината от тези, които живеят покрай реката – към 17 000 души – не са били наясно с заплахите, които идват от яденето на риба от реката. Агенцията предложи на хората да не ядат змиорка, шаран или раиран лаврак от реката заради високите равнища на замърсители, както и предложи ограничение на други типове риба от нейните води. Проучването откри, че локалните риболовци, консумиращи рибата, са непропорционално черни, латиноамериканци или азиатци.

Швалб сподели, че макар че Pepco е изиграла огромна роля в замърсяването на реката, тя не е „ само виновна “ – и би трябвало да получи самопризнание за приемането на публична отговорност. Заедно с заплащането на 10 милиона $ цивилен наказания, комуналната компания ще би трябвало да заплати 47 милиона $, с цел да помогне на Вашингтон, окръг Колумбия, да почисти река Анакостия.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР