Вежди Рашидов най-вероятно ще удари отново първия звънец на Народното

...
Вежди Рашидов най-вероятно ще удари отново първия звънец на Народното
Коментари Харесай

Вежди удря първия звънец. ГЕРБ с два варианта за шеф на парламента

Вежди Рашидов най-вероятно ще удари още веднъж първия звънец на Народното събрание. Според предварителното систематизиране на мандатите и местата в Народното събрание именитият ваятел, който изкъсо и строго ръководеше 48-ото Народно събрание, ще е доайен и на 49-ото. Рашидов към този момент е най-възрастният нов народен представител.

-->
Първият удар на пленарния звънец обаче може да му отнеме доцент Силви Кирилов от Има Такъв Народ, в случай че при окончателното систематизиране на местата влезе от Хасково. Засега Има Такъв Народ няма мандат в този регион. Доц. Кирилов, който е малко по-възрастен от Вежди Рашидов, бе народен представител в 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно заседание, което и откри като доайен.

Два разновидността за ръководител на Народно събрание имат ГЕРБ, които твърдо са решили да не отстъпват палмата на шампионата, даже ПП-ДБ още веднъж да се опитат да им попречат да оглавят Народното събрание, научи " Стандарт ".

Първият вид още веднъж е Росен Желязков, който хората на Борисов издигнаха за първия стол в Народно събрание и в предишния парламент. Името на Желязков обаче доста съществено се загатва като претендент за министър председател, излъчен от ГЕРБ. Ако той стане консенсусната фигура, която ще кани останалите партии в експертен кабинет с необятна поддръжка и посланичество, ГЕРБ се кани отново да издигне Рашидов за ръководител на Народно събрание.

Скулпторът към този момент се потвърди като парламентарист с опит, който може да сплотява депутатите, да тушира спорове и да постанова безкомпромисно ред, когато се постанова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР