Веднага след свикването на 48-ото Народно събрание парламентарната група на

...
Веднага след свикването на 48-ото Народно събрание парламентарната група на
Коментари Харесай

ДБ: Ще внесем проекторешение за военно-техническа помощ за Украйна

" Веднага след свикването на 48-ото Народно заседание парламентарната група на " Демократична България " ще внесе решение за изпращане на военно-техническа помощ за Украйна ", оповестиха от обединяването в позиция.

" Демократична България " изрично упорства президентът Румен Радев да не заема еднолично и зад тила на обществеността позиции по основни за евроатлантическата принадлежност и достолепие на страната въпроси. Остро осъждаме решението му да бъде единственият държавен глава от Централна и Източна Европа, който отхвърли да се причисли към президентите на Румъния, Полша, Чехия, Словакия, Естония, Латвия, Литва, Северна Македония и Черна гора, подписали на 2 октомври декларация против незаконната анексия от Русия на територии на суверенна Украйна . Нещо повече, българският президент укри този собствен акт и едвам след това разгласи претекстовете си за него ", показват от Демократична България.

" Отказът да постави подписа си под взаимния документ дружно с водачите на 9 страни от Централна и Източна Европа е в действителност отвод България да изрази цялостна, в това число военна, поддръжка за Украйна , отвод да жигосах и изиска съд за закононарушенията на агресора, отвод да поддържа суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. Българският президент би трябвало да разбере, че няма легитимност самичък да се произнася по стратегически за България избори и да слага под подозрение нейната евроатлантическа ориентировка. Настояваме президентът да свика Консултативния съвет за национална сигурност с законното политическо посланичество на обединенията от новоизбраното 48-о Народно заседание в него и той да разиска рамката на позициите на българската страна по всички въпроси, свързани с войната против Украйна и политиката на Кремъл към Европейски Съюз и НАТО. Окончателната дума по нея има само Народното събрание ", безапелационни са от " Демократична България ".

От Демократична България декларират, че е позорно България, дружно с Унгария, единствена да не поддържа Украйна с директна военна помощ . Това става изключително неотложно, откакто Путин анексира 15% от територията на нападнатата страна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР