Веднага след като детето започне да говори, родителите се сблъскват

...
Веднага след като детето започне да говори, родителите се сблъскват
Коментари Харесай

Как да отговорим на неудобни детски въпроси

Веднага откакто детето стартира да приказва, родителите се сблъскват с хилядите " защо-та ".
 Децата, смарт телефоните, таблетите и по какъв начин се отразяват те на развиването им
Как таблетите и смарт телефоните въздействат на развиването на децата

Разсеяността е един от резултатите

Обикновено те са подготвени за множеството въпроси. Но има някои неуместни, които нормално се задават в най-неочаквания миг.

Те не би трябвало да се отклоняват, тъй като детето интензивно опознава света и отново ще откри отговора. Но ще бъде по-добре, в случай че той пристигна от родителите.

" Откъде идват децата? "
 Снимка 518052

Най-добре е да не си измисляме истории за щъркели, тъй като рискуваме детето ни да бъде осмивано от по-знаещите си връстници, а и да загубим доверието му. Отговорът ни би трябвало да е почтен, само че въпреки всичко да пропуща някои детайлности.

Ако детето е на две или три годинки, можем да му разбираем, че се е появило от корема на мама - пораснало е там, а когато му е станало тясно, лекарят му е оказал помощ да излезе.

На четири-пет години то ще стартира да се интересува от това по какъв начин се е появило в корема. Възможният отговор е: " Когато мама и баща се влюбиха, се прегърнаха крепко и станаха едно, а по-късно баща съобщи семето на мама, тъй че да се появи бебе. " Когато детето приближи учебната възраст, може да се прибавят и още почтени детайлности.

" Кого обичаш повече? "
 Снимка 518051

Не би трябвало да бързаме с отговора, че обичаме всички еднообразно. Изравняването може да обиди детето, тъй като с този въпрос то най-вероятно желае да притегли внимание. По-добре е да разбираем, че обичаме всеки по собствен метод.

Него, братчето му, татко им, личната ни майка... Просто всяка обич е друга. Не можем да обичате всички еднообразно, тъй като всеки от нас е специфичен.

Смърт и загуба
 Снимка 518050

Децата постоянно са изправени пред загубата на своите домашни любимци. Родителите бързат да ги заменят с нови, сходни, с цел да не забележи детето загубата, само че това е неточност.

Децата би трябвало да преживеят събитието прочувствено. Най-добре е да им кажем новината такава, каквато е. Да им разбираем, че и на нас ни е мъчно. Да поплачем дружно, да се прегърнем, да поговорим и да преживеем това, което се е случило - дружно. Може да създадем сетен обред и да гледа детски филм по тематиката.

Вредните привички
 Снимка 518049

Проблемът е по-лесен за попречване, в сравнение с за решение. Затова е значимо да демотивираме детето за неприятни привички. За да създадем това, би трябвало да му разбираем и да му покажем какво е негативното влияние на даден неприятен табиет.

Ако става въпрос за пушене, може да покажем фотография на белите дробове на пушач, положението на кожата и зъбите. Не би трябвало да си измисляме истории, да плашим детето, а да разчитаме на обстоятелства. И е добре да не забравяме, че с изключение на думите, доста значим е и персоналният образец.

Съветите са оповестени в рубриката за логика на психиката на съветското издание на.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР